Oralna implantologija je sigurno najznačajnija stomatološka disciplina na polju sanacije totalne i parcijalne bezubosti kod pacijenata. Sam uspeh implantologije zavisi u najvećoj meri od vrste plasiranih implantata.

U našoj ordinaciji primenjuju se implanti dva renomirana svetska proizvođača : Straumann, i Intec. Garancija kvaliteta je potvrđena internacionalnim pasošem - sertifikatom implantata, sa opisom mesta na kome je ugrađen i serijskim brojem (pasoš implantata sadrži informacije koje je nemoguće učitati u bilo kom delu sveta, što je potvrda kvaliteta proizvođača i porekla implanta).

Proces oralno-hirurške i implantološke sanacije pacijenata obavlja hirurški tim na čelu sa dr. M. Nikodijevićem, specijalistom oralne hirurgije i implantologije. Proces ugradnje implanta u bezubi deo gornje ili donje vilice podrazumeva boravak od 5 do 7 dana u Sokobanji.

U prvoj poseti nakon radiološke procene stanja kosti pristupa se plasiranje implanta. Sam proces ugradnje traje oko 20 min do 2 sata, u zavsnosti od broja implantata. Nakon 24 časa sledii prva kontola a nakon 5-7 dana uklanjanje hirurških konaca na mestu gde je umplant ugrađen. Ovaj period pacijent može da iskoristi za uživanje u jednom od najlepših turističkih mesta u Srbiji uz besplatan boravak.

Nakon 4-6 meseci kada implant sraste sa kosti, vrši se ponovna radiološka procena, a onda se pristupa procesu protetske sanacije pacijenta. Ovaj segment traje od 7 do 8 dana nakon čega je pacijent potpuno rehabilitovan i u funkcionalnom i u estetskom smislu. Treba naglasiti da u okviru naše ordinacije postoji i savremena radiološka dijagnostika - Ortopan - digitalno snimanje zuba i vilice, u kome se vrše sva potrebna snimanja pacijenata.

 

Serbian English

018 884 700