Fiksna proteza se uglavnom koristi u starijem uzrastu i kod izraženih nepravilnosti. One daju odlične rezultate jer se ne skidaju, zalepljene su za vaše zube tako da je korigovanje zuba neprekidno.

Fiksne proteze mogu biti metalne i keramičke (bele i blago providne), i safirne (potpuno providne). Rok nošenja fiksne proteze je od 1 do 2 godine, u zavisnositi od nepravilnosti zuba. Odluka o terapiji se donosi nakon detaljne analize, studijskih modela i rendgenskih snimaka (ortopana), tako da pacijent dobija najoptimalnije, individualno terapijsko rešenje.

Postoje i estetske proteze kod kojih se bravice izrađuju za svakog pacijenta posebno (primenom CAD - CAM metodom) i postavljaju sa unutrašnje strane zuba tako da su potpuno nevidljive.

 

    Mobilna proteza za zube predstavlja vid terapije koja se primenjuje u mlađem uzrastu. Pravovremenim dijagnosticiranjem može se u potpunosti korigovati orodonska anomalija i značajno smanjiti njena izraženost, kao i skratiti kasniji tretman fiksnom protezom. Terapija mobilnom protezom obično traje od 6 do 24 meseca u zavisnosti od nepravilnosti zuba i vilice. Kako bi mališani lakše prihvatili terapiju postoje različite kombinacije boja i aplikacija.


Serbian English

018 884 700